SİVİL Haberleşme

Türkiye Telsiz ve Haberleşme Platformu

BİR TELEVİZYON DİZİSİ ve ACİL DURUM


BİR ACİL DURUM İÇİN ÖRNEK OLACAK SAHNELER


ALEV ALEV dizisi

Bir TV kanalında bugün (5.11.2020 ) de başlayan bir dizi ( ALEV ALEV ) ve İNSAN HAYATININ ne kadar Ucuz olduğunu gösteren sahneler.


Bu dizinin gerçek veya Kurgu olması değil konu, Konu bu dizideki MEKAN'ın yapılışından, kullanışına kadar olan YANLIŞLAR,


Kapının GİRİŞ şeklinden, Mutfak'ın YANGIN'a elverişli olması, Arka ACİL ÇIKIŞ KAPISININ olmaması, TÜPGAZ'ların içeride olması, GAZ kesme VENTİLİ veya KÜRESEL VANA olmayışı, hatta ÇOK GÜZEL TEFRİŞATIN esasında ÇABUK TUTUŞAN malzeme ile ve TAHTA ile yapılması,


Salonu boşaltmanın ne kadar uzun süreceğinin hiç hesaplanmadığı, YÜZLERCE veya BİNLERCE Mekan sayılabilir, sadece İSTANBUL'da.


OTOMATİK Yangın SÖNDÜRME ve DUMAN Sensörleri, GAZ ALARM sistemleri gibi, Entegre ITFAİYE ARAMA sistemlerine ihtiyacımız var, İnsanların bir araya geldiği yerlerde.


İZMİR'de Araştırma için gelip kaldığımız evin salonunda bu DİZİ yi izlerken, bir anda ACABA neler yapılır ise bu kadar insan nasıl kurtulur diye düşündük tüm EKİP ile,


Şöyle bir SENARYO ile bu işi baştan alalım dedik TÜM EKİP İLE, Dizi ve GERÇEK yer değiştirmeden önce hazırlık yaptık, sonuç YAZININ gösterdiği YOL bizce.


ÖNCELİK MEKAN, bu tip MEKANLARA izin veren birileri varsa bunlar DANGALAKTIR, bu işin uzmanları bu işyerine Bakıp ONAY verdi ise onlarda SALAKTIR veya CAHİLDİR.


İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI bu işin Uzmanlarıdır, peki bu UZMANLAR bu tip yerlere nasıl İZİN verirler, bununla başlayalım, daha sonra MEKAN'ın HAVALANDIRMA ve TAHLİYE konuları var sırada.


Bizler bu konuları sık sık BİR ARAYA getiren TEKNİK UZMANLAR gurubuyuz, yani GERÇEK İŞİMİZ HABERLEŞME ama, bunun yanında TEKNİK DANIŞMANLIK hizmeti verdiğimiz için, KILI KIRK YARIYORUZ, niyemi ?


ÇOK FAZLA MÜŞKÜLPESENT'iz, BEĞENMEYİZ, HER HATA bir Senaryo sonucu olur deriz daima, GEÇMİŞTEN kalan Tecrübeler ve Yılların bize verdiği UZMANLIK, SIFIR HATA PAYI ile çalışma.


Bizim işimizi ÇOLUK ÇOCUK yapamaz, onun için bizi TANIYANLAR bize danışırlar, Bizden Bilgi alırlar, Bizden EXPERTİZ isterler, tabii vereceğimiz RAPORUN SONUÇLARI ile yapılacak TEKNİK işler UCUZ olmaz.


ÇÜNKÜ bizler İNSAN HAYATI üzerine çalışıyoruz, TESADÜFLERE bırakacağımız bir İŞİMİZ yok, Bizim için HABERLEŞME ne kadar önemli ise, SİSTEM'in çalışması ve işin AKSAMAMASI da o kadar önemlidir.


ESKİLERİN dediği gibi, BİR ZİNCİR EN ZAYIF HALKASI KADAR GÜÇLÜDÜR, bu sözden yola çıkarak, BOŞVER diyebilecek hiçbir BÖLÜM bizde asla olmaz, çünkü herşey o BÖLÜMÜN' de içinde olduğu ENTEGRE bir İŞ 'dir.


SONUÇ olarak, yapılacak işler sadece UZMANLAR tarafından görülmeli ve GEREKENLER yapılmalıdır, İNŞAAT , YAPI ÖZELLİKLERİ ve STATİĞİ hakkında bilgi sahibi olmayan ve bu işe ONAY veren ve PARA SEVEN HIYARLAR, HAYATINIZI KARARTIR.


İşimiz yıllardır TELSİZ HABERLEŞMESİ, ama bu tip işler ile SENKRON olan sistemlerde ve yerlerde, MEKAN SAHİPLERİ bizim BİLGİMİZDEN faydalanıyor, bizde onlara bildiğimiz konularda DESTEK veriyoruz.


TELSİZCİLİK HAKKINDA

Hayatı TELSİZ olanlar için ipuçları nasıl olur dedim ve başladım yazmaya eğer bu yazılar biterse demekki bu iş'de bitti, birileri diyecek ki , hayal görüyorsun...!! doğru olabilir Hayal görmek için zaman ister

Sayfa başı