SİVİL Haberleşme

Türkiye Telsiz ve Haberleşme Platformu

PMR 446 Telsiz için AR-GE yapmak ;


Çeşitli çalışmalar ;


Bu Hafta neler yaptık


4 KASIM 2019 - 10 KASIM 2019

Piyasadaki PMR el telsizlerini araştırdık, kullanabilir olanların arasından seçtiklerimizi alarak sahada gerçekten randıman verip vermediklerini anlamak için bir dizi test yaptık, bu testler bayağı uzun sürdü, pillerin şarjından etkilenip etkilenmediğini anlamak için 3 gün harcadık.
Öncelik ile KALEM PİL ile çalışan cihazların güçlerinin, her satın alınan cihaz için aynı olmadığını gördük.
İsimlerinin ne olduğu önemli olmayan bu cihazlardan sadece biri bizden geçerli not aldı, diğerleri maalesef sınfta kaldı, belki bu satılan cihazların, rafta durdugu zamanlarda, veya depolardaki şartlardan etkilenmesi gibi etkenler ile özelliklerinin kaybolmasının, fabrikasyon çıkış hatası olma ihtimallerini dahi göz önüne alarak, bu cihazların içinde imal tarihi olup olmadığını kontrol ettik, fakat maalesef bulamadık.

Bu tarihin olması cihazın raf ömrü ile, kullanım ömründen ne kadar çalındığını gösterse idi, yani kısacası AKÜ'lerin üstündeki İmal tarihi gibi, chazların da bir imal tarihi görünür olsa bunların hangisinin eski, hangisinin yeni olduğunu anlayabiliriz.


Böylece eski cihazın dayanma ve çalışma süresinin daha kısa olması, bizim bu cihazlardan beklediğimiz çalışma süresinden az çalışması ile, verdiğimiz para'nın tam olarak karşılığını alamadığımız anlamına gelir.


10 KASIM 2019 günü ise, ATAMIZIN Ölüm Yıldönümü,
Bugün hayatımızın gidişine BÜYÜK KOMUTANIMIZ için ara verdik,
ATAM sen Huzur içinde uyu,
Biz senin, İLKE ve İNKİLAP'larının yılmaz Bekçileriyiz.


TELSİZCİLİK HAKKINDA

Hayatı TELSİZ olanlar için ipuçları nasıl olur dedim ve başladım yazmaya eğer bu yazılar biterse demekki bu iş'de bitti, birileri diyecek ki , hayal görüyorsun...!! doğru olabilir Hayal görmek için zaman ister

Sayfa başı