SİVİL Haberleşme

Türkiye Telsiz ve Haberleşme Platformu

Haberleşme'nin Püf Noktaları ve Hatalar ;


Haberleşme'nin PÜF noktaları ;


Bugüne kadar gördüğümüz ve duyduğumuz ( 1972 - 2020 arası ) haberleşme tiplerinde çeşitli hatalar ve yanlışlar, hatta umursamazlıklar gördük, fakat kimse bunları umursamadığı içinde zaman içinde bu yanlışlar giderildimi diye, değişik zamanlarda bazen tesadüf, bazen bu frekansları kullanan kişiler, bazen arkadaşlarımız ve dostlarımız sayesinde bu detaylara ulaştık.


Her sistemin nasıl hatalı tarafları olduğunu, yapılan yanlışların dışarından görüldüğü halde teknik bilgisi yetmeyen kişilerce sistemin içinde iyleştirme yapılamadığı, düzeltilemediği hatta bu işi yapacak kadar bilgi sahibi olan kişilerin olmadığını gözlemledik,


Bu gözlemler esasında basit görülen ama gerçekte, NASIL OLSA ÇALIŞIYOR denilen hatalar ve yanlışlar silsilesini de beraberinde getiriyor,


Bu hatalar ve yanlışlar ile çok sıkışık bir zamanda veya ACİL bir durumda bu sistemlerin ne kadar ve nasıl dayanacağı, veya bu MUHABERENİN kalitesinin, gerçekte ne olduğunu kim ve nasıl anlayabilecek, çünkü elinde TELSİZ ile dolaşan ve sadece telsizi HABERLEŞME İÇİN KULLANAN kişilerin % 95 i, bu sistemin ALT YAPISI HAKKINDA HİÇ BİRŞEY BİLMEZ.


Bu sayfadaki örnekler, maalesef ki Devlet'in Kurumlarının Haberleşmesini DENETLEMEYEN ve SENKRON sağlamayan kişiler veya kurumlar ile bu hale gelmektedir.


Kısaca Özetlersek :


MARİNE FREKANSLARA sarkan JANDARMA' nın ( 156 ) DİGİTAL ( 100 watt ) TRUNK'ı, MARİNE 16 KANALI' nın Çağrı haberleşmesini TEHLİKEYE sokmaktadır, 16.Kanal frekansı Dünya' da SABİT olduğuna göre, JANDARMA frekansı başka bir Üst Harmonik gurubuna sahip olmayan bir FREKANS'a taşınmalıdır.


İSTANBUL İTFAİYE' sinin Sahadaki görüşme zayıflığı ve KAVİTE HATASI yüzünden anlaşılmazlığı giderilmeli ve muhabere daha sağlıklı ve temiz yapılmalıdır.


İTFAİYE ve AMBULANS olay yerinde önce bir personel tarafında haberleşme ve cihaz kontrolü yapıp operasyona başlamalıdır.


Böylece KOMUTA merkezi' nin ANONS' ları duyulur ve İrtibatın var olduğu garantisi ile çalışınır hale gelecektir, bununla birlikte yeni yapılan inşaaatlar ve yerleşimler, HABERLEŞME' nin loop' unu değiştirdiği için KÖR NOKTALARIN artması ile sağlıklı haberleşme için değişik zamanlarda bilinen ve zorlanan noktalarda SAHA ÇALIŞMASI yapılmalıdır.


( 2008 - 2010 İSTANBUL PMR RAPORU gibi ) Bazı zor ve kötü sonuçlar asgariye indirilebilsin ve bu arkadaşlarımızın hayatları devam edebilsin, onlar bizim GARANTİMİZDİR, bunu unutmayın


POLİS'in ( 155 ) çeşitli bölgelerde bu kadar iş yoğunluğu içinde çok basit mesafelerde GÖRÜŞEMEME sorunu personel tarafından dile getirilmektedir, bu POLİS'in o KÖR noktalarda YANLIZ kalmasının İŞARETİDİR.


Büyük şehirlerde ( İstanbul ) DOĞALGAZ , ELEKTRİK, SU gibi ana ihtiyaç merkezlerine POLİS, AMBULANS ve İTFAİYE Tek MANDAL ile ulaşamıyor ise bu iş büyük bir ÖLÜMCÜL HATADIR.


Bunlar ortak çalışması gereken ve HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN hizmetlerdir, hatta DENİZ İTFAİYESİ ( SÖNDÜREN ) ve SAHİL GÜVENLİK ve DENİZ POLİSİ dahi aynı LOOP içinde olmalıdır ve tek MERKEZ' den yönetilmelidir ve TELSİZ ile ULAŞILMALIDIR, aynı 2010 da HAYDARPAŞA YANGINI gibi.


Bu ortak haberleşmenin ANALOG cihazlar ve Frekanslar ile idare edilmesi avantaj, SAYISAL telsiz ile ortak operasyon yapılması Büyük bir HATADIR.


EGE bölgesinde BODRUM gibi bir yerde İTFAİYE' nin ( 110 ) TELSİZ kullanmaması


BODRUM' da BELEDİYE nin ( 154 ) Telsiz ihalesinin yaklaşık 4-5 yıl önce verildiği halde hala herhangi bir ilerleme olmaması


MARİNE Frekans'ta BODRUM, ISTANBUL, İZMİR gibi saha çalışması yaptığımız yerlerde SPEKTURM cihazı ile görünen sarkmaların nasıl meydana geldiğini açıklayacak ve bu HARMONİK' leri yok edecek birilerinin olmayışı


BODRUM ilçesinde POLİS'in 2 Rölesinden birisinin RX 'inin çalışmadığı ve Yalıkavak'tan DEREKÖY rölesinin ateşlenmediği, değişik zamanlarda Polis arkadaşlar tarafından sorun olarak anlatılıyor.


Geçmiş yıllarda BODRUM'da Orman ve Çöplük yangınlarında, UÇAK ile irtibat kuracak VHF Karasal Frekans olmayışı, Cep Telefonu ile sadece bire bir görüşmenin OPERASYON için hata olduğunu söyleyenlerin dinlenmediği halen Telsiz bağlantısı sağlayacak bir sistemin olmaması bu işe tuz biber ekmiştir.


ORMAN ( 177 ) Rölelerinin güçlerinin düşürüldüğü, ORMAN' ın personelinin bu konuda çok zorluk çektiğinin ve bu işin o kadar zor olduğunu bilen kaç kişi vardır.


Bunlar HABERLEŞME' nin sadece görünen bir yüzü, sakın başka sorunlar yok diye düşünmeyin..!!


Bu sayfadaki RÖPORTAJ' ların çoğu POLİS MUHABİRİ 2 arkadaşımız ile beraber yapılmıştır,


Bu konu ile ilgili Kurumsal ve Kişisel Özlük bilgileri kesinlikle kimseye verilmez.


Tüm bunlar HAYATİ olduğundan dolayı İVEDİLİKLE çözülmesi gereken konulardır, unutmayın ki ATATÜRK' ün sözü her zaman geçerlidir.
" MUHABERESİZ MUHAREBE OLMAZ " Mustafa Kemal ATATÜRK


Bu konuların dışında eskiden CB de olan 9.KANAL gibi bir VATANDAŞ için ACİL kanal bir şekilde hayata geçirilmeli,


Hatta geçmiş yıllarda söylediğim ve yazdığım yazılardaki gibi, PROFESYONEL kişilerin idare ettiği, Kamuya bağlı olmayan , ve hiçbir kurumun ve kişinin üzerinde BASKI uygulayamayacağı, tarafsız ve Profesyonel kişilerce kurulacak.


( İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ANA KOMUTA MERKEZLERİ YÖNETMELİĞİ ( 1970 ) gibi )

Bir Tüzük ile idare edilecek YEREL TELSİZ MERKEZLERİ oluşturulmalıdır ( Örnek 911, İstanbul Telsiz Merkezi, vs.)

TELSİZCİLİK HAKKINDA

Hayatı TELSİZ olanlar için ipuçları nasıl olur dedim ve başladım yazmaya eğer bu yazılar biterse demekki bu iş'de bitti, birileri diyecek ki , hayal görüyorsun...!! doğru olabilir Hayal görmek için zaman ister

Sayfa başı