SİVİL Haberleşme

Türkiye Telsiz ve Haberleşme Platformu

Kurumların Yan frekanslara sarkması ve harmonik ;


Başka Frekanslara Sarkarak Telsiz haberleşmesini tehlikeye atmak ;


Normalde bu işleri BTK isimli kurumun yapması ve şikayet mercii olarak onun bu tip sorulara cevap vermesi, Şikayet Hattı oluşturulması, hatta bu olaylara mahal veren kurumlara ihtar verilmesi, bu hatanın devamında CEZA yazılması gerekir, fakat bugüne kadar, bu tip BİNDİRME, SARKMA, HARMONİK yaratma, TAŞIMA, KAYDIRMA gibi konulara ciddi bir yaptırım yapılmış bir kurum hakkında hiç bir yazı ve karar bulamadım, yani kısacası, BTK kurumlara herhangi bir şekilde yaptırım uygulamıyor, kimse bu konular ile ilgilenmiyor olarak bu konuyu KAMU OYUNA açmaya ve bu konudaki davranış ile bu tip teknik hataların yasal karşılığının ne olacağını BASIN ve GÖRSEL MEDYA yardımı ile araştırmaya başlıyoruz.


Image
Örnekler ile gider isek, BODRUM' da yazın ortasında, MARINE 16. KANAL'da bir DİGİTAL TRUNK FREKANSI' nın haberleşmenin üzerine yok bir edici güç ( 100 watt ) ile gelerek, DENİZ haberleşmesini tehlikeye attığı yaklaşık 14 gün dinlenmiş, bununla ilgili LİMAN BAŞKANLIĞI'nın yan binasındaki BODRUM LİMAN yetkilisi olan kişinin telsizleri ayarlamaya kadar gittiğini, fakat bu konuda iyileştirme gibi bir değişiklik yapamadıklarını öğrendik, sonuç olarak 156 ya ait olan bir DİGİTAL RÖLE sesinin, KAVİTE sorunu yüzünden, ALT BANT' a sarkması ile bu hatanın meydana geldiğini konu ile ilgili kişiye bildirilmiş olduğunu ve bir zaman sonra bu BASKI' nın yok olması ile, hayat normale döndüğü öğrenildi ..!
Image
TARİH : 19.11.2019, Konu AYNI tekrarlandığı halde kimse neyin nereye bildirileceğini bilmediği için, durum hala aynı şekilde ciddiyetini korumaya devam ediyor, peki bu konudaki şikayet için sokaktaki, teknedeki SADE VATANDAŞ ne yapabilir, bu konuya nasıl çözüm bulabilir ?
Image
Deniz Haberleşmesini tehlikeye atan, MARİNE 16. FREKANS' a baskı yapan RÖLE'nin YERİ ve KOORDİNATI, belli olduğu halde, burada yapılan bakım, değiştirme, bozulanı tamir etme, yenisini koyma, yedek bulundurma, eski hatalıyı tam olmadığı halde, tekrar geçici çalıştırmaya başlatma, idare edelim gibi mantık ile yapılan işlemlerin birinden dolayı acaba HARMONİK ÖLÇÜMÜ yapan bir TEKNİK KIDEMLİ Teknik Hatayı nasıl yok ederiz diye, sahada çalışarak SPEKTRUM neticesi aldımı ACABA ??
Image
KAVİTE hatası olmayıp başka nedenler ise ( gelen sinyalin 24 saat içinde sürekli aynı tip ve periyodik olduğu söyleniyor ) APRS mantığında SİNYAL'in belli zamanlarda baskı yaparken, AÇIK DENİZ'de Fırtınaya yakalanan tekneleri ve kişileri zora sokarmı diye düşünülürmü, yoksa GSM telefon var nasıl olsa diye kimseye bir şey olmaz denilebilirmi..?? bu gibi sorular çoğaltılabilir, şimdi bu yazıyı okuyan herkese SORUYORUZ, sizin bir yakınınız, EŞİNİZ, ÇOCUĞUNUZ, TORUNUNUZ, ANNENİZ, BABANIZ, bir Tekne ile açıkta dolaşırken tekne motoru arıza yaparsa, MAYDAY çağrısını nasıl yapacak, nasıl yardım isteyecek ve SÜRÜKLENMEYE başlar ise, KARA bağlantısını nasıl kuracak ?? BU SORUYA DÜRÜST OLARAK cevap verin, bu olaylarda gerçek kabahatli kim olabilir.?
Image

Tehlike Çağrıları: Tehlike işareti ( MAYDAY ) kelimesidir.


Bu işaret deniz aracının bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu ve acil yardım istediğini gösterir.
Olası bir tehlike çağrısı aşağıdaki şekilde yapılır:
- MAYDAY MAYDAY MAYDAY
- BURASI(THIS IS)
- Aracın adı (3 Kez)

Daha sonra tehlike mesajı iletilir:

-MAYDAY -THIS IS (Aracın adı) ve (işareti)
-Tehlike yeri
-Tehlike türü
-Kolaylık sağlayacak diğer bilgiler
-İstenen yardım türü

Image
Bu mesajlar belli aralıklarla çağrı kanalıdan ( CH 16 ) yayınlanır.
Cevap almak için aralıklara dikkat edilmelidir.
Tehlike çağrısını alan en yakındaki deniz istasyonu bunu yanıtlaması ve yardıma gitmesi bir kanuni zorunluluk olduğu gibi
aynı zamanda bir denizcilik töresidir.

Tehlike Çağrıları konusu ALINTIDIR / https://www.gezenbilir.com/konu/denizde-telsiz-haberlesmesi.24212/#post-1513017
Sayfa başı


Copyright © 2008 Sivil Haberleşme - Designed by Tooplate