SİVİL Haberleşme

Türkiye Telsiz ve Haberleşme Platformu

TYT 1000 PMR 446 Testleri ;


TYT 1000 PMR Telsiz nasıldır ;


TYT 1000 PMR 446 el telsizini çok konuştular ve sonunda denemeye karar verdik, gerçekten nasıl diye merak ederdim,


Kime karşı olabilir diye düşünürken, WLN yerine geçemez ama ona yaklaşır diye düşünüyordum, bazı kişilerin sözünü dinleyip sahaya çıktık.


Hem' de bayağı zor bir yerde denedik, gerçekte burada bir TEST yapılmış idi birileri tarafından ama ben kendim görmek istedim.


Image

Saha oldukça zor bir coğrafya idi ve çok genişti, hiç DÜZ yer yok diyebilirim, Dağlık, Tepelik, çok fazla girdili çıktılı, bir saha da çalıştık.


Yaklaşık ÜÇ günlük zamanda bu cihazı TEST etmek büyük başarı idi, ne kadar geçmişte denense de DÜZ YOLDA yapılan test ile bu sahalarda yapılan,


Image

Hiçbir zaman yanyana bile olmazdı onun için aynı değer de bir cihaz lazımdı, onun için bir WLN aldık ve işe başladık, entresan olan, WLN ın dayanıklılığı idi.


Fakat TYT 1000 çok iyi düşmeyi ve TAKLA atmayı biliyor idi, bir dağ köyünden şehire görüşmek çok zor idi, fakat belli noktalarda 4 / 9 ve 3 / 9 başardık.


Image

Bu tip bir cihaz için PERFORMANS çok iyi denecek bir derecede idi, YAYILIM çok zor olan bir sahada 800 metre yukarıdaKİ ORMAN' dan yaklaşık 20 Km2 lik bir saha

Mesafe olarak KUŞ UÇUŞU 27 Km bayağı iyi idi, şartları ve özellikleri biraz zorlayınca PERFORMANS 'ın artması bizi bayağı memnun etti.


Sadece PMR kullanıcısı olarak kullananlar, bana göre bayağı memnun olacaklar, hele ANTEN performansı çok iyi ve randımanlı.


16 Kanalı 16 PMR frekansına Programlandığımızda çok güzel bir görüşme YELPAZESİ elde edebilidik, Ses çok iyi diyebilirim, belki Cihazdan yana şansım olabilir.


Sonuçta elde taşınabilen, RAHAT, HAFİF, KULLANIŞLI, HESAPLI, ZARİF bir El Telsizi ile TEST yaptık.


Image

Bu arada PİL yaklaşık 2 gün gidiyor, Fazla görüşme trafiğiniz var ise gece yatmadan sabaha kadar ŞARJ! a koyun derim.

TELSİZCİLİK HAKKINDA

Hayatı TELSİZ olanlar için ipuçları nasıl olur dedim ve başladım yazmaya eğer bu yazılar biterse demekki bu iş'de bitti, birileri diyecek ki , hayal görüyorsun...!! doğru olabilir Hayal görmek için zaman ister

Sayfa başı