SİVİL Haberleşme

Türkiye Telsiz ve Haberleşme Platformu

Çocuklar Konuşuyor ;


Çocuklar ve Telsiz görüşmesi ;


Tüm Telsiz Amatörleri Derneği (TAMAD) tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ‘Çocuklar Konuşuyor’ etkinliği renkli konuşmalara sahne oldu. TAMAD tarafından kullanılan röle sisteminde, yaşları 7 ile 17 arasında değişen çocukların katılımı ile Türkiye’de ilk kez gerçekleşen çevrim ile renkli diyaloglar ortaya çıktı. Amatör Telsiz Belgesi taşıyan ailelerin çocukları, ebeveynlerinin kullandıkları telsizler ile ilk kez farklı çocuklar ile konuştular. Konuşmalar sırasında ailelerinden öğrendikleri kısaltmaları da ustaca kullanan çocuklar, ihtiyaç duydukları anda telsiz kullanımını zorluk çekmeden kullanabileceklerini gözler önüne serdi.

Image
Konuyla alakalı TAMAD adına konuşan Dernek Başkanı Murat Kaygısız, telsiz kullanmayı bilen çocukların olası bir afet durumunda diğer çocuklara kıyasla iletişim kurmada bir adım önde olabileceğini ifade etti. Amatör telsizciliğin bir hobi olduğunu vurgulayan Kaygısız, çocuklara da bu hobiyi sevdirebilmek amacıyla bu etkinliğin yapıldığını belirterek, “Türkiye çapında ilkini gerçekleştirdiğimiz bu çevrim ile, telsiz kullanmayı bilen bir çocuğun, diğer çocuklara karşı ellerinde bulunan bu avantajı, olası olağanüstü durumlarda çaresizce ve panik içerisinde kalmamaları, iletişimin en güvenilen telefonlar ve internet ortamında kesilmesi durumlarında aileleri ile veya Arama-Kurtarma ekipleri ile iletişim kurabilmesini bilmesi ve telsiz kullanımını duyurabilmek, sevdirmek, onların minik yüreklerini çok daha rahatlatabilmek amacı ile düzenlenen ‘Çocuklar konuşuyor’ etkinliğimiz gerçekleştirdik.
Image
Etkinliğimize İstanbul içinden istasyonlar katıldı ve çocuklarımız, o tertemiz dünyaları içerisinde bizlerin çoğu zaman uzak kaldığı samimiyet ve içten dünyalarında birbirleri ile tanışıp, sıcacık dünyalarını paylaştılar. 7 ile 17 yaş aralığı katılımcılarımız, görüşmelerinde bazen bizleri şaşırtarak çağrı işaretlerini çok rahat kullandılar, fonetik alfabe ile içli dışlı oldular, QS0, 73 gibi kısaltmaları kullandıkları anlar oldukça keyif verici oldu. Etkinliğimizin birincisine katılan tüm çocuklara ve konuya önem gösteren değerli aile büyüklerine tüm dernek yapımız adına sonsuz teşekkürler ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Telsiz ve Haberleşme hakkında ;

Telsiz ve Haberleşme konusunda, 1968 de başlayıp 1972 yılında devam eden ve daha sonra, 1985 den bugüne kadar yapmış olduğum tüm Deneyler, Testler, Çalışmalar ve AR-GE de geçen zamanlar, gelecek günlerde
insanların yaşamına girecek basit bir Telsiz'in belkide hayatlarını
değiştirebileceğini anlatmak içindi..!

Sayfa Başı