SİVİL Haberleşme

Türkiye Telsiz ve Haberleşme Platformu

ARAMIZA HOŞGELDİNİZ ARKADAŞLAR ;


Hoş geldiniz derken, sakın aldanmayın sadece yeni başlayanlar değil, eskiler ve yıllardır benim yazılarımı takip edip, TÜRKİYE' nin dört bir yanından arayanların ortak noktası olan konuşmalardan yola çıkarak hazırladım bu yazıyı.


Esasına bakarsanız bu yazı çok önceden yazılması gerekirdi ama maalesef fırsat bulamadığım ve kafamın sakin olmasını sağlayamadığım için yazamadım, kusura bakmayın.


BODRUM'dan uzaklara taşındıktan sonra kafam rahatladı, İZMİR'e yaklaşmak beni daha rahat düşünür yaptı, sakin ve rahat ortamda, şehir gürültüsünden uzak, dağın başında bir noktada olup, düşünmek ve araştırmak için çok sakin bir yer seçtim, burayı bize veren kişi sadece buraya sahip olmamızı istedi, çünkü o sadece ÜÇ yılda bir geliyor ve 15 gün kalıyor, buraya sahip olmak demek, bir evi temiz ve bakımlı tutmak, bahçeye bakmak, hayvanlar ile içiçe olmak, köpekleri eğitmek, bu arada ANTENLERİ' mizi kurup etrafımızdaki kişiler ile konuşmak, mutlu olmak için en önemli şartlardan bazıları


Bazı şeyler, ve hayatı değiştirmenin zamanı geldi diye düşünerek bu günlere geldik, İZMİR'e gidip eksikleri tamamladık ve yeni hayatımıza başladık, burası bayağı iyi geldi bize.


Sakin ve Temiz hava en önemli faktör, Gürültü yok, Stres yok, Saygısız komşular yok, Sinir bozucu cahil bir insan topluluğu yok, Sonradan görmeler yok, Kendini MAFYA zenneden öküzler yok. yani burası BODRUM'a göre CENNET, Hayatı yaşamak isteyenler için ise BODRUM en iyi yer, sakın dokunmayın onlara...!!


İnsana değer verilmeyen bir İLÇE'nin perde arkasını buraya yazmayayım isterseniz, yıllardır KENDİ CEBİNE çalışanlar tarafından idare edilmiş bir Kasaba ancak bu kadar olur dedik ve buraya geldik, işte hayatın gerçekleri ile başbaşayız.


AR-GE yaparken bir şeyler fark ettik, bazı RADYO AMATÖRLERİ kendilerine göre birşeyler yapıp YOUTUBE 'a koyunca kendilerini meşhur oluyor zannediyorlar herhalde, ama maalesef tam tersi salak oldukları ortaya çıkıyor. ama onlar anlamıyorlar maalesef, halbuki yaptıkları işlerin detaylarını açıklasalar daha fazla ilgi çekerler, bunu yapamadıkları içinde bir arpa boyu yol alamıyorlar.


Dün önüme gelen bir Örnek beni biraz bu konuyu araştırmam için bahane oldu, iki el telsizi ile acil durumda kullanılabilecek basit bir RÖLE yapmak isteyen yeni bir amatör ile tanıştım, bu kadar basit değil dedim kendisine, iki kabloyu bağlayınca çalışıyor gibi gösterdikleri konu maalesef tam bir PALAVRA, yani öyle HOPARLÖRDEN alıp, MİKROFONA girmek ile bu iş olmuyor, VOR kapısını açmak için BİLGİ ve TECRÜBE gerekir diyerek başladık AR-GE yapmaya, hayırlısı ile bu ay o AMATÖR arkadaşımız ile bu güncel konuda çalışacağız, gerçekte çok basit ama İŞLEVSEL bir RÖLE yaratacağız, bu iş için en iyi yer İZMİR'de YAMANLAR DAĞI diyorlar, önce detaylı bir araştırma yapmamız lazım, yani yaklaşık bir ay İZMİR' deyiz. Temmuz ayından itibaren.


Kısacası ben bu işi için 8 gün uykusuz çalıştım ise, bunu bilmeyenler hiç yapamazlar demektir, işte size hayatın bir gerçeği aramıza HOŞGELDİNİZ, hazır olun bunun gibi çok konu var tek tek yazacağım, böylece PALAVRACILARIN kimler olduğunu sizlerde öğreneceksiniz, yıllardır bir ARPA boyu yol almayan bir CAMİA 'dan bahsediyoruz sizlere...!!


Gerekenler

Hayatı TELSİZ olanlar için ipuçları nasıl olur dedim ve başladım yazmaya eğer bu yazılar biterse demekki bu iş'de bitti, birileri diyecek ki , hayal görüyorsun...!! doğru olabilir Hayal görmek için zaman ister

Sayfa başı