SİVİL Haberleşme

Türkiye Telsiz ve Haberleşme Platformu

AVUSTRALYA HABERLEŞMESİ ;


AVUSTRALYA UHF CB Sİ


UHF CB nedir?

UHF CB, Ultra High Frequency Citizen Band Radio'nun kısaltmasıdır, UHF CB Radio tüm Avustralyalılar tarafından ücretsiz olarak kullanılabilir. UHF CB'nin kullanımı için lisans veya kayıt gerekmez.


UHF CB Avustralya kimdir?

UHF CB Avustralya, Avustralya'daki tüm UHF CB telsiz operatörleri için Kar Amacı Gütmeyen bir bilgi ve danışmanlık hizmetidir. İlk kez UHF CB operatörleri, ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgileri UHF CB Telsizinde bulabiliyor, ayrıca tüm sorularının yanıtlanmasını veya bir uzmanlar paneli tarafından ücretsiz olarak incelenmesini sağlıyor.


UHF CB radyoda kaç kanal var?

UHF CB Radio operatörlerinin kullanabileceği 40 kanal vardır, Bazı kanalların buraya tıklamak için hangi kanalların tahsis edildiğini bulmak için özel kullanımları vardır .


Çağrı işaretine ihtiyacım var mı?

Çağrı işaretleri bireysel kullanıcılara verilmez. Bununla birlikte, operatörlerin iletim sırasında bir tür kimlik kullanmaları önerilir.


İletmek için ne kadar güç kullanabilirim?

UHF CB Radyo operatörleri maksimum 5 watt güç ile sınırlıdır. Vericinin güç çıkışını artırmak amacıyla, doğrusal amplifikatörler gibi herhangi bir harici cihazın CB radyo ekipmanına bağlanmasına izin verilmez. Bu tür bir işlem, lisans koşullarının ihlalidir.


Yeni 80 kanal tahsisi için bir UHF CB telsiz programlarken, Geniş Bant veya Dar Bant ayarını kullanıyor musunuz?


Tekrarlayıcı nedir?

Tekrarlayıcı, UHF CB Telsiz operatörleri tarafından daha geniş mesafelerde iletişim kurmak için kullanılan bir araçtır. Tekrarlayıcılar genellikle yüksek binalar, tepeler veya dağlar gibi yüksek yerlere yerleştirilir. Bir kanalda (Tekrarlayıcı Girişi) bir iletim alırlar ve ardından tekrarlayıcı çıkış frekansı aracılığıyla daha geniş bir alana eşzamanlı olarak yeniden yayınlarlar. Tekrarlayıcı kullanımıyla bir operatör 3 - 7 Km'den 100 Km' ye kadar olan aralığı uzatabilir.


Tekrarlayıcıları kim ödüyor?

Tekrarlayıcılar özel şahısların yanı sıra UHF CB Australia gibi gruplar ve kuruluşlara aittir ve ödenir. Tekrarlayıcılar, Avustralya İletişim ve Medya Otoritesi aracılığıyla ayrı ayrı lisanslanır. Tekrarlayıcılara sahip olmanın maliyetleri olmasına rağmen, UHF CB operatörlerinin tekrarlayıcı hizmetlerini kullanması için hiçbir maliyet söz konusu değildir.


Acil Durum Kanalları nelerdir?

UHF CB Radyosunda acil durum kanalları, tekrarlayıcı kanal 5 ve tekrarlayıcı giriş kanalı 35'tir.

Acil durum tekrarlayıcılarına erişmek için:

Dubleks (DUP) düğmesine (Açık) basıldığından emin olun

İletime başlamadan önce Bas Konuş düğmesini (PTT) basılı tutun

İletime "Bu (Ad / Çağrı İşareti) Herhangi Bir Acil Durum Monitörü için Çağrı" ile başlayın

PTT'yi bırakın ve 30 saniye bekleyin

30 saniye geçmesine rağmen yanıt gelmezse tekrar deneyin

Hala yanıt yoksa, diğer tekrarlayıcılardaki diğer UHF CB operatörleriyle iletişim kurmaya çalışın.


Acil Durum Kanallarını kim izliyor ve 7/24 insan var mı?

Acil durum kanalları gönüllüler ve gönüllü gruplar tarafından izlenmektedir. Bu gönüllüler mümkün olan en iyi hizmeti sunmak için son derece sıkı çalışsalar da, bu grupların garantili 7/24 izleme sağlaması mümkün değildir.


Çevrimiçi olarak listelenmiş bir tekrarlayıcınız var ama onu duyamıyorum?

Bazen tekrarlayıcı sahipleri çeşitli nedenlerle tekrarlayıcılarını kapatırlar. Tekrarlayıcı sahiplerinin ve operatörlerinin yardımı olmadan ülke çapındaki tüm tekrarlayıcıları takip etmek son derece zordur. Bir tekrarlayıcının güncellenmiş durumunu biliyorsanız veya bir tekrarlayıcı sahibiyseniz / iseniz, ayrıntıları buraya göndererek bize yardımcı olabilirsiniz.


Yeni Zelanda'da bir Avustralya UHF CB Radyosunu kullanabilir miyim?

Birisi bana bunun onların kanalı olduğunu ve benim taşınmam gerektiğini söylüyor, bu doğru mu?

Tek bir kişi veya kuruluş, herhangi bir kanalı özel olarak kullanma hakkına sahip değildir, Mümkün olduğunda diğer kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışın ve seçilen kanalı doğru şekilde kullandığınızdan emin olun, yani Acil Durum, Telemetri veya Tekrarlayıcı Girişlerinde iletim yapmıyorsunuz.


Birisi radyoda tacizde bulunuyor, ne yapabilirim?

UHF CB Avustralya, UHF CB Radyosundaki şikayetler ve anlaşmazlıklar için bir ön araştırma hizmeti sağlar. Eğer hava kötüye üzerinde hedef varsa, çevrimiçi formu doldurun burada . Mümkün olduğunca fazla ayrıntı sağlayın.


İnternette bir şikayette bulundum ama başka bir şey duymadım mı?

Her şikayet acil bir soruşturma gerektirmez. UHF CB Australia, soruşturmaları yürütmek için sınırlı miktarda fona sahiptir, Ciddi ihlaller rutin vakalara göre öncelikli olacaktır, Ancak tüm şikayetler, şikayeti daha hızlı artıracak belirli bir alanda herhangi bir eğilim olup olmadığını görmek için gözden geçirilir. Ancak nihayetinde ACMA, tüm araştırmaların sonuçlandırılmasından sorumludur.


Çözülmesi ne kadar sürer?

Bazı vakaların çözülmesi diğerlerinden daha uzun sürer. Daha ciddi vakaların, hangi reklamların ek süre ile yükseltilmesi gerekebilir. UHF CB Australia bir ön soruşturmayı tamamladığında, dava ve tüm bilgiler yetkililere iletilir. Dava yetkililere teslim edildiğinde, UHF CB Australia'nın olayın nasıl ele alınacağı veya bir çözüme varılacak bir zaman çerçevesi üzerinde hiçbir kontrolü yoktur.


Wh o sorumludur UHF CB Radyo yasalarını çiğneme insanlara karşı suçlamaları döşeme için?

Avustralya İletişim ve Medya Otoritesi (ACMA), tüm radyo frekanslarını yönetmekten sorumlu hükümet organıdır. UHF CB Radyosunun kanunlarını ihlal ettiği tespit edilen herhangi bir kişi veya kişi, kendilerini para cezalarına ve hatta hapis cezasına açık bırakır. ACMA, suçluları soruşturan ve kovuşturan müfettişlere sahiptir.


Anten kazancı nedir?

Bir antenin kazancı, performansı, radyasyon modeli mükemmel bir küreyi temsil eden teorik standart izotropik radyatöre göre ölçüldüğünde, iletilen veya alınan sinyal gücündeki iyileşmenin bir ölçüsüdür. Kazanç, yalnızca, daha çok yayılan elemanlar ve / veya yöneticiler ve reflektörlerin (yagis durumunda olduğu gibi) eklenmesiyle ihtiyaç duyulan yöne odaklanarak elde edilebilir.


TELSİZCİLİK HAKKINDA

Hayatı TELSİZ olanlar için ipuçları nasıl olur dedim ve başladım yazmaya eğer bu yazılar biterse demekki bu iş'de bitti, birileri diyecek ki , hayal görüyorsun...!! doğru olabilir Hayal görmek için zaman ister

Sayfa başı