SİVİL Haberleşme

Türkiye Telsiz ve Haberleşme Platformu

FRS / GMRS Telsizler ;


FRS ve GMRS nedir


11.11.2019 : Milli Frekans planında, yeni listeye giren, bazı FREE frekanslar ile test yapmaya başlıyoruz.
Federal İletişim Komisyonu ( FCC ) , Eyaletler arası ve uluslararası iletişimleri, 50 eyalette, Columbia Bölgesi ve ABD topraklarında radyo, televizyon, tel, uydu ve kablo ile düzenler.

Kongre tarafından denetlenen bağımsız bir ABD hükümet kurumu olan komisyon,
ABD’nin iletişim hukuku, düzenleme ve teknolojik yenilik konularındaki birincil otoritesidir. Ajans, ekonomik iletişim olanaklarının ve küresel iletişimde hızla gelişen gelişmelerle ilgili zorlukların karşı karşıya kaldığı çalışmasında,

Ajans; Genişbant hizmet ve tesislerinde rekabet, yenilik ve yatırımın teşvik edilmesi İletişim devriminin gelişmesi için uygun bir rekabet çerçevesi sağlayarak ülke ekonomisini desteklemek Yurt içinde ve yurt dışında en yüksek ve en iyi spektrum kullanımını teşvik etmek Medya düzenlemelerinin revize edilmesi, böylece yeni teknolojilerin çeşitlilik ve yerelliğin yanında ortaya çıkması Ülkenin iletişim altyapısının savunmasını güçlendirmede liderlik sağlanması

Liderlik Ajans, ABD Başkanı tarafından atanan ve ABD Senatosu tarafından onaylanan beş komiser tarafından yönetilmektedir . Başkan ayrıca başkan olarak görev yapacak komisyon üyelerinden birini seçer. Herhangi bir zamanda yalnızca üç komisyon üyesi aynı siyasi partide olabilir ve hiçbiri komisyon ile ilgili herhangi bir işte finansal çıkarı olamaz.
Başkan dahil tüm komisyon üyelerinin süresi dolmamış bir süreyi doldurmadığı sürece beş yıl süre vardır.

Image

Aile Radyo Servisi (FRS), Aile ve grup etkinliklerini kolaylaştırmak için özel, iki yönlü, kısa mesafeli bir ses ve veri iletişim hizmetidir. FRS kanallarının en yaygın kullanımı, telsizlere benzeyen küçük el telsizleri kullanarak kısa mesafeli, iki yönlü ses iletişimidir.


Genel Mobil Radyo Servisi (GMRS), 462 MHz ve 467 MHz civarında kanalları kullanan lisanslı bir radyo servisidir. GMRS kanallarının en yaygın kullanımı, el telsizleri, mobil telsizler ve tekrarlayıcı sistemleri kullanarak kısa mesafeli, iki yönlü ses iletişimi içindir.

2017 yılında, FCC kısa mesajlaşma ve kısa mesajlaşma uygulamalarını ve GPS konum bilgisi de dahil olmak üzere kısa veri mesajlaşma uygulamalarına izin vermek için GMRS'yi genişletti.
GMRS'ye benzer işlevsellik sağlayan servisler arasında Citizens Band Radio Servisi (CBRS), Family Radio Servisi (FRS) ve Multi-Use Radio Servisi (MURS) bulunmaktadır.

GMRS, lisans alanların ve onların yakın aile üyelerinin faaliyetlerini kolaylaştırmak için kısa mesafeli iki yönlü iletişim için bir bireye (bir erkek veya bir kadın) kullanılabilir. Her lisans sahibi bir veya daha fazla verici birimden (istasyonlardan) oluşan bir sistemi yönetir. GMRS kuralları hizmeti kişisel kullanıcılara sunabilmek için bireylere yeni GMRS sistem lisanslarının uygunluğunu sınırlar. (Daha önce lisanslanmış bireysel olmayan bazı sistemlerin GMRS kullanmaya devam etmesine izin verilir.)
Kişisel radyo servisleri, kişisel iletişim, radyo sinyali ve diğer kablosuz servislerde bulunmayan iş iletişimi için kısa menzilli, düşük güçlü radyo sağlar. Çeşitli ve bir veya iki yönlü sesli iletişim sistemlerinden, hastaları izlemek veya ekipmanları telsiz kumandasıyla çalıştırmak için kullanılan sesli olmayan veri iletim cihazlarına kadar geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir. Lisanslama ve uygunluk kuralları değişiklik gösterir.
Bazı kişisel radyo servisleri, FCC'den lisans verilmesini gerektirir, bazıları ise yalnızca FCC kurallarına göre uygun şekilde yetkilendirilmiş ekipmanları kullanmanızı gerektirir. Her bir hizmetle ilgili lisans ve uygunluk ayrıntıları için özel servis sayfalarına bakın.

Kişisel radyo servisleri: 218-219 MHz Servis - Belirli bir servis alanındaki abonelere bilgi aktarımı için bir veya iki yönlü iletişim.
Citizens Band (CB) Radyo Servisi - 1-5 mil menzilli kişisel ve ticari faaliyetlerde kullanılmak üzere iki yönlü sesli iletişim.
Family Radio Service (FRS) - 1 mil menzilli Citizen Band servisi semtlerinde veya grup gezilerinde aile kullanımı için
Genel Mobil Radyo Servisi (GMRS) - 5-25 mil menzilli Mahallelerinde veya grup gezileri sırasında aile kullanımı için Citizen Band servisi.
Low Power Radio Service (LPRS) - engelli, dil çeviri ve eğitim ortamlarında, sağlık hizmetleri, hukuk ve AMTS sahil istasyonlarında işitsel yardım sağlayan özel, tek yönlü iletişim.
Denizcilikten Kurtulan Yer Belirleme Cihazları (MSLD) - acil durum durumlarını diğerlerini uyarmak için suya düşme riski altında olan kişiler tarafından kullanılır.
Tıbbi Cihaz Radyo Haberleşme Servisi (MedRadio) - implante edilmiş tıbbi cihazlarla ilişkili teşhis veya tedavi fonksiyonlarını destekleyen verileri iletmek için.
Çok Kullanımlı Radyo Servisi (MURS) - genel halkın kişisel veya ticari faaliyetleri için özel, iki yönlü, kısa mesafeli ses veya veri iletişim servisi.
Kişisel Bulucu Beacons (PLB) - yürüyüşçüler ve uzak bölgelerdeki insanlar tarafından tehlike durumundaki arama ve kurtarma personelini uyarmak için kullanılır.
Radyo Kumandası Radyo Servisi (R / C) - Operatörden uzak yerlerde cihazların açılıp kapatılması için tek yönlü sesli radyo servisi.
Kablosuz Tıbbi Telemetri Hizmeti (WMTS) - radyo teknolojisiyle hastaların sağlığının uzaktan izlenmesi ve verilerin bir radyo bağlantısı yoluyla bir hemşire istasyonu gibi uzak bir yere taşınması için.

ESKİ KURALLAR

GMRS, Genel Mobil Radyo Servisi, FCC aracılığıyla lisanslı bir hizmettir, listedeki hiçbir yerde bu durum potansiyel müşterilere açık değildir. Bunu başkasının yaptığı da değil. Ayrıca, radyonun güç çıkışını listelemez ve radyoların “18 mil” menzili hakkında gerçeği söylemez. FRS telsizleri, Aile Radyosu Servisi, lisanslı değildir ve 500 mW çıkış gücü ile sınırlıdır ve SADECE telsize bağlı antenleri kullanabilirler.
Bu telsizler, normal GMRS veya GMRS Tekrarlayıcı frekanslarını kullanmalarına izin verilmeyen interstisyel GMRS frekanslarını kullanırlar, yasalara göre, böyle olmaz, ancak FCC sizi yakalarsa cüzdanınız 15.000,00 dolar daha hafif olabilir. FRS radyo kullanıcısının yakalandığını ya da para cezasına çarptırıldığını henüz duymadım. Kişinin çok aralıklı bir kullanıcı olması çok zor.
GMRS bir 50W'a kadar çıkış gücüne izin verir, böylece böyle küçük bir radyo, eğer tasarlanırsa 5W'lık bir çıkış verebilir, ayrıca daha iyi antenler, eve veya bir kuleye bağlı olabilirsiniz. GMRS muhtemelen bir grubun bir araya gelip gelmediğine bağlı olarak bir araya gelip gelmediğine bağlı olarak çoğu alanda tekrarlayıcılara sahiptir, ancak SADECE lisansınız varsa SADECE!
KAYNAK : https://blog.solidsignal.com/tutorials/really-need-license-use-handheld-walkie-talkies/

YENİ KURALLAR


10. FRS Kombinasyon Radyoları. 95 R&O kısmı, bugün satılan çoğu FRS radyolarının yirmi iki kanalda (GMRS 462 MHz kanalları arasındaki yedi paylaşımlı GMRS / FRS kanalı, yedi FRS kanalı arasındaki yedi paylaşımlı GMRS / FRS kanalı) iletme kabiliyetine sahip nispeten ucuz kombinasyon GMRS / FRS telsizleri olduğunu açıkladı.
GMRS 467 MHz kanalları ve sekiz GMRS 462 MHz kanalı) GMRS kanallarında iki Watt ve FRS kanallarında 0,5 Watt ERP. Ancak kayıt, bu telsizleri kullanan kişilerin büyük çoğunluğunun GMRS lisansı almadığını göstermektedir.
Daha uzun FRS cihazları için kamu talebini karşılamak ve GMRS lisans yükümlülüğüne uymama sorununu çözmek için, Komisyon, bu FRS / GMRS kombinasyon telsizlerini, belirli teknik gereklilikleri yerine getirmeleri durumunda, yalnızca FRS olarak yeniden sınıflandırmıştır.
Spesifik olarak, bu telsizleri FRS'ye yerleştirmek için, Komisyon, FRS kanalları 1-7 için izin verilen maksimum yayılmış güç sınırını 0.5 Watt'tan iki Watt'a çıkardı ve GMRS 462 MHz ana kanallarının FRS ile iki watt güç limiti ile paylaşılması için ayrıldı . Yeni kanallara FRS kanalları 15 - 22 arasında numaralandırılacak.
Ayrıca Komisyon, daha önce FRS için belirlenmiş olan FRS kanallarını 8 - 14 (GMRS 467 MHz kanalları arasında, daha önce sadece FRS için belirlenmiş olan ara geçiş kanalları) üzerinde kullanılmak üzere tahsis etmiştir. FRS ile paylaşılan bir temel. Bu kanallar GMRS operatörleri için şu anda FRS için geçerli olan teknik sınırlar dahilinde olacak.
Komisyon, GM2'nin çalışması için beş Watt ERP limitini 462 MHz geçişli kanallarda tuttu. Sonuç olarak, tüm FRS frekansları şimdi GMRS ile paylaşılacak, sekiz GMRS 467 MHz ana kanalı (tekrarlayıcı giriş kanalları) yalnızca GMRS olarak kalacaktır. Başka bir deyişle, halihazırda çalışmakta olan mevcut GMRS / FRS kombinasyonlu radyolar, güç iki Watt ERP'den azsa ve 467 MHz ana kanalları kullanmazlarsa FRS olarak yeniden sınıflandırılacaktır,
Bu nedenle bireysel lisans gerekmeyecek.
Aksi takdirde, bu gereklilikleri yerine getirmeyen cihazlar, bireysel bir lisansın gerekli olduğu GMRS olarak sınıflandırılır. Komisyon, FRS için iki watt limitinin uygun olduğunu belirtti çünkü mevcut GMRS / FRS telsiz kombinasyonlarının çoğu, girişim veya diğer problemler hakkında önemli bir şikayette bulunmadan zaten bu seviyede çalışıyor. ve önceki FRS güç seviyelerine göre daha fazla menzil arzusu ile pil ömrü arasında makul bir denge sağlar.
Ayrıca, iki watt limiti, kural olarak da lisanslanan Kısmi 95 MURS cihazları için kullanılan güçtür, hem MURS hem de FRS, karşılaştırılabilir spektral ortamlara sahip VHF frekans aralığında genel halk için çeşitli uygulamaları (örn. Ses ve veri) kolaylaştırır, ve bu güç sınırının kullanılması bu benzer hizmette güvenli ve uygun bir şekilde çalıştı.

01 462.5625

02 462.5875

03 462.6125

04 462.6375

05 462.6625

06 462.6875

07 462.7125

08 467.5625

09 467.5875

10 467.6125

11 467.6375

12 467.6625

13 467.6875

14 467.7125

15 462.550

16 462.575

17 462.600

18 462.625

19 462.650

20 462.675**

21 462.700

22 462.725


KAYNAK : https://blog.solidsignal.com/tutorials/important-information-for-users-of-frs-gmrs-radios/

TELSİZCİLİK HAKKINDA

Hayatı TELSİZ olanlar için ipuçları nasıl olur dedim ve başladım yazmaya eğer bu yazılar biterse demekki bu iş'de bitti, birileri diyecek ki , hayal görüyorsun...!! doğru olabilir Hayal görmek için zaman ister

Sayfa başı