SİVİL Haberleşme

Türkiye Telsiz ve Haberleşme Platformu

Laboratuar çalışmaları ve Saha testleri ;


Araştırmalar ve Laboratuvar çalışmaları


Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda ön planda mesafe vardı, artık o sorun olmaktan çıktı, şimdi yeni bir çalışmaya başladık, gerçekte olup olmadığını kimse bilmediği halde, kimsenin umursamadığı bir zaman sorunu buldum, bu konu CROSS cihazlarda frekanslar arasında geçiş süresinin değişmesi, diğer adı ile frekans transferinin süresinin uzaması veya kısalması

Diğer bir anlatım ile ( Şekil A daki gibi ) İZMİR den mandala basıp, KUŞADASI, DİDİM, BODRUM / TURGUTREİS ile konuşma

( Röle olmadan )


Image

Bugüne kadar bu web sitesine girip faydalanan veya sadece okuyanların sayısı, istatistiklere göre 126.540 idi, yani buradaki bilgilerin başka yerde olmayışı yüzünden, gerçek haberleşme hakkında, buradaki bilgiler kadar gerçek ve araştırması yapılmış konu ile ilgili, hiçbir web sitesi ben bulamadım, bu kaynaksızlık beni yapılmamış araştırmaları yapmaya karar vermemi sağladı.


Bu araştırmalarda ÇAPRAZ FREKANSLAR, AKTARMA FREKANSLARINDA ZAMAN SORUNU, PAPAĞAN RÖLE'nin YENİ TARZI ve VERSİYONU, gibi değişik konularda yaptığım çalışmalar, SÖKE - DİDİM -TURGUTREİS arasında devam ediyor, ŞEMSİYE nin gerçek çapını bulmak bayağı zor oldu, bu ŞEMSİYE sizin evdekilerden değil, bu bayağı büyük ve işe yarar bir ŞEMSİYE, ki yaklaşık çapı 190 ile 376 KM arası değişiyor, tek sorun koyacağınız yeri ve kullanacağınız malzemeyi bilmeniz gerekiyor.


Image
Yani sadece RADYO AMATÖRÜ belgesi alma ile bu iş olmuyor, bu iş çalışarak, deneyerek, görerek, başarısız olarak, tekrar tekrar yapıp, nerede hata yaptığınızı bulana kadar devam ediyor ve sonuda...işte bu diyebiliyorsanız, BAŞARDINIZ DEMEKTİR.
Image
Eğer başaramadı iseniz muhakkak ufak da olsa, gözüne çarpmayan veya önemsemediğiniz bir hata veya değer değişkliği vardır, aynı PAPAĞAN RÖLE'nin kablo uçlarının yanlış bilindiği gibi, evet değişik cihazlar için yapılan Soketler, Fişler, Jacklar siz ne derseniz deyin onlar hepsi aynı komut için ayrı değerlerde yapılmış, aynı MOBİL Telsizlerin VOR ( VOICE OPERATION REMOTE ) kapısı değerleri gibi.
Image
Yani kısacası hala sahada denemeler yapıyorum, hala geçilmesi zor yerlerde kırılmalar ve yansımaların gerçek değerleri ile, bugüne kadar hiç açıklanmayan çalışmaların ( yapıldı ise ) değişik modellerini yapıyorum.
Image

KUŞADASI, SÖKE, DİDİM, BODRUM ARASI TEST ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Yani 2008 den beri ben hala buradayım, niye mi ?... BEN PROFESYONEL' im de ondan, çoluk cocuk gibi değilim, bu işe merak için veya telsiz satıp para kazanmak için başlamadım, hala ARAŞTIRMALAR'ım devam ediyor, ne zaman sonlanır bilemem, sizler görürmüsünüz onuda bilemem,


SPONSOR'umuz sağolsun, Ben üzerime düşeni yapıyorum, sadece arkamda kalanlara birşeyler bırakmak için.

TELSİZCİLİK HAKKINDA

Hayatı TELSİZ olanlar için ipuçları nasıl olur dedim ve başladım yazmaya eğer bu yazılar biterse demekki bu iş'de bitti, birileri diyecek ki , hayal görüyorsun...!! doğru olabilir Hayal görmek için zaman ister

Sayfa başı