SİVİL Haberleşme

Türkiye Telsiz ve Haberleşme Platformu

Sadece Konuşanlar ve Teşekkür ;


Acil Durum haberleşmesi için Saha çalışması


Sadece konuşanların hangisi benim yaptıklarıma yakın işler yaptı hep merak ederdim, bugünlerde bir fırsat geçti elime ve onu kullanmaya karar verdim,MUĞLA da çalışmaya başladığım geçen hafta'dan ( 22.5.2020 ) bugüne merak etmiştim.


Image

PMR Telsiz ile nereden nereye görüşülür için Mesafe ve Yükseklik fonksiyonlarını yanyana getirdim, Muğla'ya giderken merak ettiğim konu için biraz zaman ayırdık ve arkadaşlar ile TUZABAT da Sabah bir çalışma yaptık,


Image

Rakım'ı 540 Metre ve yaklaşık 300 metre yürüyerek tırmandığımız bu noktadan yaklaşık 35 - 47 Km de bulunan noktalar ile, Aşağıda şehir içinde olmayan noktalar dışında HYT, TYT ve AIR 446 ile haberleştik ve yola devam ettik, yakın zamanda MUĞLA İli içinde yeni araştırma çalışmalarına başlıyoruz.


Image

Bodrumda yaşadığımız zaman içinde kimsenin önemsemediği ve bilmediği çok detayları öğrendik, fakat anladık ki, Bodrum böyle bir çalışma yapmaya değmezmiş, düşünün ki, İTFAİYE'nin, BELEDİYE'nin,Telsizi yok, Polis normal görüşme yapamıyor, peki bu kurumların bir üstü yokmu bu kurumların haberleşmesini düzeltecek, bizim yapabileceğimiz ve elimizden gelen bu kadar.


Image

Bodrum'da sahada yaptığımız çalışmalar ile çok önemli noktaları öğrendik, bugüne kadar sadece konuşan PALAVRACILAR acaba bunları gerçekten biliyormu ?


Image


Eğer biliyorlar ise gelsinler de destek olsunlar, bakalım nereden nereye ve nasıl görüşülüyormuş, belki haberleşme konusunda bazı ilerlemeler yapabiliriz.


Bu sadece konuşanlar dışında olanlar ise benim gerçek DOSTLARIMDIR,

Bu arkadaşlar ile yaklaşık 2008 yılından beri görüşüyoruz ve çalışıyoruz hatta alışveriş yapıyoruz.

Aramızda hiçbir zaman PARA problemi olmadı, Dostluk bozulmadı, birçoğu ile karşılıklı görüşmesek' de halen telefon ile görüşüyoruz.

Bana yıllardır ellerinden gelen her türlü desteği veren bu ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM, İYİKİ VARSINIZ

( İsimlerini ve Bulundukları yerleri yazmıyorum ) çünkü çoğu RADYO AMATÖRÜ,

Sonradan benim arkadaşlarım olduğu için diğer kişiler ile aralarının bozulmasını hiçbir zaman istemem.


Image


Image

Gerekenler

Hayatı TELSİZ olanlar için ipuçları nasıl olur dedim ve başladım yazmaya eğer bu yazılar biterse demekki bu iş'de bitti, birileri diyecek ki , hayal görüyorsun...!! doğru olabilir Hayal görmek için zaman ister

Sayfa başı